Sunday, 19. May 2024.
Unsko-sanski kanton 22° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

29. Novembra. 2018. Sport
Šampion Formule E i članovi Techeetah Teama u posjeti Sarajevu

Konferencija za medije na kojoj će biti predstavljeni viceprvak u konkurenciji konstruktora u prestižnom takmičenju Formule E – Techeetah Team i šampion Formule E Jean-Eric Vergne, bit će održana danas u Sarajevu.

Tom prilikom bit će predstavljen i bolid nove generacije “DS E-Tense FE 19”, koji će biti izložen ispred Alta shopping centra.

Medijima će se obratiti šampion Formule E Jean Eric Vergne, predsjednik Techeetah Teama Edmund Chu, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, te inicijator ideje i generalni direktor Sarajevo Sports Internationala Samir Cerić.

Članovi Techeetah Teama i Jean-Eric Vergne izrazili su podršku Sarajevu u kandidaturi za domaćina Formula E utrke 2020. godine.

Formula E (FIA Formula E Championship) je automobilističko takmičenje u organizaciji Međunarodne automobilističke federacije (FIA). Prva sezona održana je 2014. i 2015. godine.

Bolidi Formule E su električni trkaći automobili, a sve utrke održavaju se u gradskom okruženju kako bi se promovisala zelena tehnologija.

Trenutno se u prvenstvu takmiči 11 timova s 22 vozača, među kojima je čak devet bivših F1 vozača. Prvi pobjednik Formule E bio je sin legendarnog vozača Nelsona Piqueta Jr, a u narednoj sezoni će jedan od takmičara biti i slavni Felipe Massa.

ZADNJE VIJESTI IZ Sport

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision