Srijeda, 2. Oktobra 2019.
Unsko-sanski kanton 19° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Oktobra. 2019. Bosna i Hercegovina
ZVIZDIĆ ZA SUTRA SAZVAO SJEDNICU KOLEGIJA PREDSTAVNIČKOG DOMA PSBIH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sazvao je za četvrtak, 3. oktobra, 9. sjednicu Kolegija Predstavničkog doma PSBiH.

Zvizdić je nakon sjednice Kolegija u proširenom sastavu, koja je održana 30. septembra, izjavio novinarima da je prijedlog da se inicira sjednica kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda s članovima Predsjedništva BiH, „na kojoj bi razgovarali o svim bitnijim političkim i drugim temama i problemima s kojima se u ovome trenutku susreće BiH“.

Upitan kada očekuje sastanak članova kolegija oba doma s članovima Predsjedništva BiH, Zvizdić je odgovorio da će na Kolegiju Predstavničkog doma, u četvrtak, uputiti tu inicijativu.

“Dom naroda je taj koji zakazuje, po njihovom redoslijedu, sljedeću sjednicu kolegija oba doma PSBiH i tada ćemo uputiti poziv da zajedno sjednemo s članovima Predsjedništva BiH. Nadam se dobrim, pozitivnim rezultatima i zaključcima”, rekao je tada predsjedavajući Predstavničkog doma državnog parlamenta.

Prema predloženom dnevnom redu, Kolegij Predstavničkog doma bi sutra, između ostalog, trebao razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu državne pomoći u BiH; Informaciju o stanju u Izvozno-kreditnoj agenciji BiH– IGA; poslanička pitanja Damira Arnauta, te Urgenciju za dostavu prijedloga članova stalnih komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision