Četvrtak, 20. Juna 2019.
Unsko-sanski kanton 18° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Juna. 2019. Bosna i Hercegovina
ZVIZDIĆ DANAS OTVARA KONFERENCIJU O EU U MOSTARU

Treća međunarodna znanstvena konferencija o “Pravnim i ekonomskim aspektima procesa integracije Bosne i Hercegovine u Europsku uniju” održat će danas i sutra u Mostaru.

Konferenciju će danas u Centru za kulturu svečano otvoriti predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, koji će nakon toga održati i plenarno izlaganje na temu “Bosna i Hercegovina u procesu EU integracija”.

Ostala plenarna izlaganja te panel diskusija u okviru prvog dana Konferencije bit će posvećeni aktualnim temama kao što su “Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju – osnova i okvir za integracijski proces”, zatim “Spoj IT i biznisa u razvoju informacijskih sistema” te “Konkurentnost bosanskohercegovačke privrede u kontekstu integracijskih procesa”.

Drugi dan Konferencije održavat će se u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru (UNMO), gdje će u okviru nekoliko sesija biti predstavljeni brojni znanstveno-istraživački radovi posvećeni različitim aspektima integracije BiH u EU te iskustvima drugih zemalja čiji su autori ne samo iz BiH već i iz drugih zemalja.

Organizatori ove znanstvene konferencije su Ekonomski i Pravni fakultet UNMO-a te Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici, priopćeno je iz Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision