Četvrtak, 14. Januara 2021.
Unsko-sanski kanton 11° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Januara. 2021. Zanimljivosti
Zimska horska čarolija: Superar Cadenza predstavlja obradu ukrajinske pjesme “Šedrik”
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ovo je inače muzička tema koja je nastala u Ukrajini početkom 20.vijeka, ali je poslije postala izuzetno popularna u cijelom svijetu kroz aranžman i prepjev na engleski jezik pod nazivom “Carol of the bells”.

Osnovna ideja i koncept iza video spota za Superarovo vidjenje ove kompozicije jesu tema zime i kadrovi zimom okovane prirode, iza koje će zasigurno doći proljeće i ponovno buđenje života. Nada je tu i tinja ispod snježnog pokrivača…

“Superar u BiH je kao udruženje izuzetno posvećeno osnaživanju naših polaznika na slobodno i hrabro umjetničko izražavanje, bez obzira na uslove koji trenutno vladaju i koji su mnogima onemogućili tu privilegiju. Ovakvim i sličnim projektima dajemo našoj djeci motivaciju i nadu, uključujemo ih u aktivno kreiranje nečeg lijepog i na taj način im pomažemo da prevladaju teške dane”, pojasnila nam je generalna direktorica udruženja Superar u BiH, Klaudija Bilić-Selmanović.

Horski aranžman potpisuje Andy Icochea Icochea, muzički direktor Superar Austria, te je ova kompozicija u zvaničnom repertoaru svih 7 evropskih Superar lokacija za 2020/2021 godinu.

Audio i video za “Šedrik” su potpisuju Superar nastavnici Dujmović Ivana i Ploskić Nermina, uz saradnju sa umjetničkom direktoricom Superara u BiH udruženja, Alme Karić.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision