Ponedjeljak, 25. Januara 2021.
Unsko-sanski kanton 11° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

25. Januara. 2021. Bosna i Hercegovina
Zdravstveni radnici u Mostaru spremni i na štrajk glađu
Zdravstveni radnici, njih 2.600, protestuju iznoseći jedan zahtjev – potpisivanje kolektivnog ugovora, što će značiti bolje uslove rada i veće plaće.

“Ovo je veličanstven skup zdravstvenih radnika, svih 2.600 sa svojim predstavnicima. Sram bilo resornog ministra, premijera i ministra finansija što su doveli ove radnike u ovakav položaj, da ovdje i danas traže svoja prava. Možemo graditi šatorsko naselje, a zatim otići u Skupštinu HNK. Ako i dalje ostanu indolentni, mi počinjemo štrajk glađu. To možemo najaviti svima, ako uskoro ne budu pozvani na pregovore reprezentativni predstavnici štrajka”, rekao je Dalibor Vuković iz Sindikata zdravstva Mostar.

Nakon više od 40 dana generalnog štrajka zdravstveni radnici su zbog propalih pregovora i novih tužbi ranije najavili masovno okupljanje i kampiranje ispred zgrade Vlade HNK do ispunjena njihovih zahtjeva da potpišu kolektivne ugovore.

Ivica Anić, predsjednik sindikata, kazao je da se za ovaj slučaj interesuju regionalni, ali i njemački mediji.

“Odgovorna osoba kao i Goran Opsenica je ministar finansija Adnan Faladžić. Osoba koja koči raspodjelu novca. Koliko je ta osoba bitna govori podatak da je u svakom pregovoračkom timu. Neka ga je sramota. Štrajk se nastavlja, a ići ćemo i rigoroznije”, kazao je Anić.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision