Utorak, 20. Oktobra 2020.
Unsko-sanski kanton 2° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Oktobra. 2020. USK
Zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom, Krizni štab USK odobrio reorganizaciju rada uposlenih u zdravstvenim ustanovama

Zbog velikog broja zaraženih u zdravstvenom sistemu Unsko-sanskog kantona Krizni štab je odobrio reorganizaciju rada uposlenika u zdravstvenim ustanovama. Odobreno je povlačenje specijalizanata u rad, a ukoliko bude broj zaraženih i dalje rastao moguće je ukidanje hladnog zdravstvenog programa.

Apeluju na pacijente da dolaze tačno na zakazane termine kako bi se izbjegle nepotrebne gužve. Krizni štab uputio je Inicijativu Vladi USK-a za izmjenom Zakona o javnom redu i miru kako bi se Policiji omogućilo da kažnjava one koji krše odredbe Kriznog štaba.

Zbog brzine djelovanja i izbjegavanja administrativnih poteškoća, pacijent koji bude pozitivan na antigen testu, (a koji se radi u Kantonalnoj bolnici u Bihaću), uz razvijenu kliničku sliku smatra se pozitivnim na Covid i određuje mu se izolacija i ima pravo na bolovanje, i upućuje se na PCR testiranje.

Inače u ovom kantonu trenutno su aktivna 253 pacijenta, 24 je hospitalizirano, od kojih je pet na respiratoru. U protekla četiri dana preminulo je devet pacijenata pozitivnih na koronavirus.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision