Petak, 6. Decembra 2019.
Unsko-sanski kanton 20° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Decembra. 2019. Izdvojeno, USK
Završen sastanak Mektić – Ružnić: U ponedjeljak se zatvara Vučjak

Završen je sastanak Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH i Mustafe Ružnića, premijera USK, na kojem je dogovoreno da izmještanje migranata iz Vučjaka krene u ponedjeljak u kampove širom BiH, tako da bi do sljedećeg petka ovaj kamp trebao biti definitivno zatvoren.

Također, dogovoreno je da se intenziviraju aktivnosti za formiranje novog prihvatnog centra izvan naseljenih mjesta na području USK u koji bi se postepeno izmjestili migranti iz prihvatnih centara  Bira i Miral. Na sastanku je konstatovano da su naranjivije kategorije, odnosno porodice sa djecom i maloljetnici bez pratnje smješteni u adekvatan smještaj u Borićima, Sedri, Salakovcu i Azilantskom centru Delijaš i da imaju sve potrebne humanitarne i druge uslove za boravak.

Na Vučjaku stanje i dalje krititicno, migranti borave u mokrim i hladnim šatorima, a već četvrti dan odbijaju i hranu i svaki oblik pomoći. Volonteri Crvenog križa će od danas dijeliti lunch pakete migrantima koje sretnu na putu do Vučjaka a koji pristanu da uzmu hranu.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision