Dvorcu – koji je prigodno nazvan “Jedan” – trebalo je osam godina da se izgradi i bila je potrebna radna snaga više od 600 radnika.

Nove fotografije predstavljene u programu Architectual Digest daju uvid u nedavno završenu kuću, koju je dizajnirao arhitekta Paul McLean, a uredila dizajnerica enterijera Kathryn Rotondi.

Par je za stvaranje savremenog zamka angažirao filmski producent Nile Niami, koji posjeduje pet hektara zemlje na kojoj je ljetnikovac.

Struktura je s tri strane okružena opkopom i “čini se da lebdi iznad grada”, navodi Architectural Digest.

Sadrži i garažu za 30 automobila, kuglanu s četiri staze i “filantropsko krilo” za dobrotvorne zabave. Postoji još pet bazena raspoređenih u cijeloj vili, kao i kino s 30 mjesta.

Uprkos raskoši, McLean i Rotondi željeli su stvoriti kuću koja je bila lagana, svijetla i tiha. Slike unutrašnjosti prikazuju kućne karakteristike prozora od poda do stropa koji propuštaju sunčevu svjetlost.

Dom je upotpunjen jednostavnim, funkcionalnim namještajem i privlačnim savremenim umjetničkim djelima.

Dio objekta koji oduzima dah je prostorija se pogledom od 360 stepeni, koji se proteže sve do Tihog okeana na zapadu i planine San Gabriel na istoku. Cijeli centar Los Angelesa može se vidjeti i s nebeske palube vile.

Tražena cijena kuće više je nego dvostruko veća od najskuplje kuće koja je ikad prodana u Americi – kuće u Hamptonsu u državi New York koja je 2014. godine prodata za 137 miliona dolara.

Međutim, vlasnik Niami vjeruje da imanje neće dugo biti na tržištu.