Subota, 14. Decembra 2019.
Unsko-sanski kanton 5° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Decembra. 2019. USK
Zastupnice Evropskog parlamenta posjetile Bihać: Tema razgovora, migranska kriza

Želeći se upoznati sa stanjem u Gradu Bihaću u svijetlu dvogodišnje migrantske krize, članice Evropskog parlamenta Cornelia Ernst i Oezlem Demirel iz Njemačke, te Malin Bjork iz Švedske u petak  su razgovarale sa bihaćkim gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem.

Posjetu Bihaću iskoristile su da na licu mjesta vide kako se građani Bihaća bore sa migrantskom krizom, ali i da kroz svoje djelovanje u Evropskom parlamentu ukažu na neophodnost jačeg angažmana EU u rješavanju krize sa migrantima u Bihaću i Bosni i Hercegovini.

– „I ranije posjete naših kolega iz EU parlamenta i naša današnja posjeta imaju za cilj pomoć i podršku Bihaću i migrantima koji u njemu borave na putu ka zemljama EU. Zajedno ćemo nakon što obiđemo sve lokacije i razgovaramo sa svim institucijama naše utiske prenijeti na parlament i tražiti da se aktivnije uključe u rješavanje problema s kojim se Bihać dvije godien susreće. Treba nam jači angažman EU institucija i konkretni potezi i na tome ćemo insistirati“ – kazala je Cornelia Ernst, poslanik u Evropskom parlamentu.

Istaknuvši da je ove godine Bihać, između ostalog,  posjetilo pet poslanika iz Evropskog parlamenta sa jasnom namjerom da pomognu Bihaću kroz pritisak na nadležne institucije Evropske komisije da iznađu rješenje za Bihać, gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je da je stav Grada Bihaća i dalje nepromijenjen i odnosi se na cjelovito rješavanje problema u saradnji sa svim nivoima vlasti, predstavnicima EU i UN.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision