Četvrtak, 10. Oktobra 2019.
Unsko-sanski kanton 12° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Oktobra. 2019. USK
ZAMJENIK KOMANDANTA NATO-A U BIH BORAVIO U BIHAĆU, SASTAO SE SA PREMIJEROM USK-A – TEMA: MIGRANTI!

Delegacija NATO štaba u BiH, predvođena zamjenikom komandanta Mortalom Henriksonom, boravila je u radnoj posjeti Bihaću.

Na sastanku sa Mustafom Ružnićem, premijerom USK, razgovarano je o suradnji Oružanih snaga sa lokalnim i kantonalnim vlastima, stanju privrede, budžeta i kriminaliteta u ovom dijelu BiH, te neizostavno o migrantskoj krizi s kojom se USK suočava dvije godine. S tim u vezi premijer Ružnić je naglasio da institucije vlasti BiH i dalje ne rade svoj posao i podcrtao da nijedan zaključak, koji je usvojen na sastanku u Briselu u julu ove godine, nije ispoštovan što rezultira sve težom situacijom kada je u pitanju broj migranata koji je odavno premašio kapacitete i mogućnosti USK.

I dalje ostajem pri tome da mi nemamo migrantsku krizu nego krizu institucija u ovoj zemlji. Ni nakon dvije godine mi nemamo strategiju, nemamo potpunu koordinaciju učesnika u procesu i jednostavno institucije zemlje koje su nadležne za upravljanje migracijama ne poduzimaju mjere i odgovornosti naglasio je Mustafa Ružnić, premijer USK.

Za mene je ovo bila značajna posjeta jer sam se bolje upoznao sa stanjem u ovom kantonu i svakako informacije koje sam dobio moći ću koristiti i dijeliti za ljudima s kojima se budem susretao u Sarajevu gdje ostvarujemo suradnju sa institucijama na nivou države ali svakako i sa drugim međunarodnim organizacijama, kazao je novinarima Mortal Henrikson zamjenik komandanta NATO štaba u BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision