Subota, 30. Novembra 2019.
Unsko-sanski kanton 26° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Novembra. 2019. Region
Zaev i Marković: S. Makedonija i CG u EU bez alternative

Crna Gora i Sjeverna Makedonija imaju odlične bilateralne odnose, a puna integracija dvije države u Evropsku uniju nema alternativu, ocijenjeno je na sastanku crnogorskog i makedonskog premijera Duška Markovića i Zorana Zaeva održanom u Podgorici.

“Naši bilateralni odnosi su fantastični, nemamo otvorenih pitanja već samo potrebu da radimo zajedno za bolje naših država i cijelog regiona“, kazao je premijer Marković.

Na satanku je razgovarano o daljoj evropskoj integraciji dvije zemlje.

Istaknuto je zajedničko očekivanje da će se proces unutrašnje konsolidacije EU i razmatranje novih modaliteta procesa pregovora odvijati što prije, kako bi Zapadni Balkan mogao dinamičnije da napreduje na putu ka Uniji.

Marković je, kako je saopšteno, istakao da bez obzira na ove procese u Uniji, Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena reformama u evropskoj agendi koja nema alternativu.

Marković je posebno istakao punu podršku Crne Gore skorom punopravnom članstvu Sjeverne Makeodnije u NATO i podvukao spremnost naše države da na svaki način pomogne u pripremi, te podijeli svoja iskustva kao do sada najmlađa članica Alijanse.

Premijer Zaev je zahvalio Crnoj Gori što je prva od zemalja članica NATO-a ratifikovala njihov Protokol o pristupanju i izrazio nadu da će Sjeverna Makedonija u toku naredne godine postati punopravna članica Alijanse.

“Premijeri su se saglasili da je regionalna saradnja izuzetno važna te da je dalje treba jačati, a predsjednik Marković je u tom kontekstu naglasio značaj Berlinskog procesa i ispunjavanja agende povezivanja kao okvira koji može dati značajan doprinos razvoju regiona”, navode iz Vlade.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision