Subota, 2. Januara 2021.
Unsko-sanski kanton 1° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Januara. 2021. Region
Za građane nastradale u zemljotresu do sada prikupljeno 4,8 miliona evra

Izvršni predsjednik Crvenog krsta Hrvatske Robert Markt izjavio je da je za građane nastradale u razornom zemljotresu do sada prikupljeno 36 miliona kuna /4,8 miliona evra/ donacija.

Siguran sam da će svi građani koji su uplatili novac putem Crvenog krsta Hrvatske biti zadovoljni, jer ćemo taj novac na najtransparentniji mogući način podijeliti hrvatskim građanima nastradalima u zemljotresu – rekao je Markt.

On je najavio da će Crveni krst od jedinica lokalne samouprave dobiti spiskove stanovnika koji su pretrjeli štetu od potresa na čije žiro-račune će biti uplaćen novac.

– To će zahtijevati određeno vrijeme, ali mi ćemo učiniti sve da to bude što prije, jer smo svjesni da su potrebe velike – rekao je Markt za Novu TV.

Istakao je da sada nije potrebno slati hranu, higijenu i vodu, jer raspolažu sa dovoljnim količinama, a svi ljudi kojima je potrebno dobili su hranu za određeno vrijeme.

– Ovo je operacija koja će trajati dugo i molim sve koji su željni pomoći da pričekaju koji dan i sigurno ćemo ih uključiti u tu operaciju – istakao je Markt

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision