Subota, 16. Januara 2021.
Unsko-sanski kanton 10° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Januara. 2021. Svijet
WhatsApp odlaže izmjenu uslova korišćenja

 

WhatsApp  je objavio da za tri mjeseca odlaže promjene uslova korišćenja, nakon što su mnogi korisnici izbrisali aplikaciju u strahu da će taj servis za poruke dijeliti njihove povjerljive podatke s Fejsbukom.

Izmjene su trebale da stupe na snagu 8. februara, a sada je firma objavila da se to neće dogoditi prije 15. maja.

WhatsApp  je ovom objavom i kampanjom o zadržavanju starih uslova korišćenja servisa pokušao da spriječi masovni prelazak korisnika na druge platforme, piše agencija Rojters.

WhatsApp je istakao da ažuriranje neće uticati na to da se više podataka dijeli sa Fejsbukom, već je, prije svega usmjereno na pomoć drugim firmama da bolje komuniciraju s klijentima preko te platforme.

– Znamo da je došlo do konfuzije i dezinformacija oko tog ažuriranja i želimo da objasnimo naše principe i činjenice – naglasili su u saopštenju na blogu.

Razgovori i prepiska na WhatsApp , kao i lokacija i imenik i dalje će biti šifrovani, pa ni Fejsbuk ni Vocap neće imati mogućnost da korisite te privatne informacije, tvrdi kompanija.

Najava o ažuriranju uslova korišćenja prošle nedjelje je stvorila paniku i izazvala bijes kod brojnih korisnika koji su rekli da se radi o napuštanju osnovnih vrijednosti WhatsApp -a koji je i stekao brojne korisnike upravo reputacijom da su na ovoj platformi podaci korisnika zaštićeni.

Međutim, šteta je već učinjena – ovih dana zabilježen je veliki porast skidanja aplikacija poput Signala i Telegrama sa Epl i Plej stora.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision