Monday, 30. January 2023.
Unsko-sanski kanton 3° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Decembra. 2022. Region
Vučić: Novi francusko-njemački prijedlog nije poboljšan u dijelu koji je najvažniji za nas

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da novi tekst francusko-njemačkog prijedloga koji su Beograd i Priština dobili u odnosu na prethodni nije poboljšan u onome što je navažnije za Srbiju.Govoreći o novoj verziji francusko-njemačkog predloga, Aleksandar Vučić je rekao da nam “nisu izašli u susret onome što je traženo”.-“Spremni smo da razgovaramo, ništa ne odbijamo unapred, osim što smo u pisanoj formi, ne samo usmeno jasno stavili do znanja šta su naše crvene linije i ono što ne možemo da prihvatimo. Spremni smo da razgovaramo, spremni smo na kompromisna rješenja i nastavićemo da razgovaramo”, rekao je predsednik.

“Čuli ste juče i Žozepa Borelja. Koliko je to neozbiljno da za tri meseca treba da rješimo nešto što traje stotinu i više godina. To je neozbiljno i neodgovorno i kada čujete da neko insistira na rokovima, a 10 godina ne može da se implementira ZSO, jer jedna strana to ne želi. Valjda to prvo treba da se implementira, pa da se dogovaramo o nečem drugom”, istakao je Vučić.

Predsjednik Vučić je izjavio da Srbija nije uvela sankcije Rusiji iz poštovanja prema svemu onome što je narod Srbije preživeo trpeći sankcije 10 godina.

Na pitanje da li će ipak uvesti sankcije Rusiji, Vučić je odgovorio da o tome ne odlučuje EU.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision