Nedjelja, 23. Februara 2020.
Unsko-sanski kanton 8° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

23. Februara. 2020. Region
Vučić:Dat će nam ultimatum, ulazak u EU uz priznanje nezavisnosti Kosova
Govoreći o situaciji na Kosovu, Vučić je rekao da će se od Srbije tražiti priznanje nezavisnosti Kosova.

“Sigurno će pred nas biti stavljen ultimatum. Dat će nam garancije za ulazak u EU, a da priznamo Kosovo. Znam i ko će biti izaslanik za razgovore sa Prištinom, ali za sada ne mogu da kažem. Prijedlog će biti Ahtisarijev plan plus plus”, rekao je Vučić za Prva TV.

Vučić je ukazao da ljudi u Srbiji vole da srbuju, ali da svi razmišljaju o imaginarnoj ideji, a ne o stvarnom stanju na terenu. On je zatim predočio šta očekuje po pitanju Kosova.

“Predočit će nam kao rješenje nešto što nećemo moći da prihvatimo. Uvjeren sam u to, i to će se čak desiti ove godine. Njihova će ideja biti asocijacija Ahtisari. Pokušat će da nam daju garancije za EU, ali pod uslovom da priznamo Kosovo, i ponudit će nam poseban status za Srbe u određenim oblastima. I šta onda? Ja ću da pitam narod. Prije tri godine sam pitao i niko to nije htio. Trudimo se da jačamo ekonomiju, da razvijamo odnose sa svojim komšijama Albancima. Ja sam izašao sa planom koji nije prihvaćen, a to nisu htjeli. E sada ćemo dobiti mnogo gore rješenje, na koje neću pristati ja”, kazao je Vučić.

Na pitanje kakav će njegov odgovor biti na ultimatum koji očekuje da mu upute sa Zapada, Vučić je jasno rekao:

“To ćete da vidite! Nikada nisam prihvatao ultimatume i uvijek sam se trudio da pronađem najbolja rješenja za srpski narod. Ali ću se uvijek starati da očuvam mir i neću da srljam u ratove”, poručio je.

Vučić je naglasio da nisu “on i SNS vladali kada je Kosovo dobilo nezavisnost”, ali da oni moraju sada da se bore sa svim posljedicama loše politike i amaterskih političara koji su tada upravljali Srbijom.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision