Wednesday, 22. September 2021.
Unsko-sanski kanton 10° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Jula. 2021. Region
Vučić, Zaev i Rama potpisali sporazume o suradnji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Sjeverne Makedonije i Albanije Zoran Zaev i Edi Rama potpisali su u četvrtak u Skoplju tri sporazuma o suradnji kojima će se olakšati trgovina te omogućiti jedinstveno tržište rada i pomoć u izvanrednim situacijama.

Lideri tri zemlje potpisali su na regionalnom ekonomskom forumu, u okviru inicijative ‘mini Schengen’ odnosno ‘Otvoreni Balkan’ memorandum o razumjevanju o suradnji na olakšanju uvoza, izvoza i kretanja robe na zapadnom Balkanu, potom memorandum o razumjevaniju o suradnji u vezi sa slobodnim pristupom tržištu rada i sporazum o suradnji u zaštiti od katastrofa na zapadnom Balkanu.

Vučić je, nakon foruma izrazio zadovoljstvo postignutim sporazumima i poručio da će Srbija biti pouzdan partner i Sjevernoj Makedoniji i Albaniji na putu daljeg zbližavanja i regionalne stabilnosti za sve građane, javlja RTS.

Srbijanski predsjednik je, odgovarajući na pitanje novinara o izostanku BiH i Crne Gore iz regionalne inicijative, rekao kako svatko bira svoj put.

– Da smo mi pravili ovakvu inicijativu sa Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom, optuživali bi nas da je to stvaranje velike Srbije. Ovako, pošto pravimo sa Skopljem i Tiranom, to nitko normalan ne može da izgovori – rekao je Vučić.

Dodao je da u inicijativi mogu sudjelovati svi.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision