Monday, 6. December 2021.
Unsko-sanski kanton 2° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Septembra. 2021. Region
Vučić: Stanje na sjeveru Kosova ozbiljno, danas o eventualnim protumjerama

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare kazao je kako je stanje vrlo ozbiljno i teško nakon što su pripadnici kosovskih specijalnih snaga (ROSU) raspoređeni na sjeveru Kosova. Vučić je kazao kako je  “350 do zuba naoružanih specijalaca s 20 oklopnih vozila” ušlo na sjever Kosova kako bi provelo odluku Prištine da se s automobila koje ulaze na teritoriju Kosova skidaju srbijanske registarske pločice.

Vučić je za danas najavio sastanak s predstavnicima zemalja Kvinte (Italija, Njemačka, Francuska, SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo), kao i sjednicu vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj će Srbija odlučiti o svojim sljedećim potezima.

Kosovski premijer Albin Kurti ranije jučer poručio je da policijska akcija na graničnim prelazima na sjeveru nema za cilj ometanje kretanja građana Kosova iz redova srpske zajednice, niti destabilizaciju, već da se radi isključivo o poštovanju sporazuma koji su u Bruxellesu postigli Kosovo i Srbija.

Kosovska policija je saopštila da će srbijanske registarske pločice s oznakama gradova sa sjevera Kosova biti oduzete, dok vozila koja imaju pločice s oznakama gradova iz centralne Srbije moraju uzimati probne oznake i plaćati osiguranje.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision