Monday, 25. September 2023.
Unsko-sanski kanton 12° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Aprila. 2022. Region
Vučić: Srbija neće donositi odluke o restriktivnim mjerama protiv Rusije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da Srbija još nije donijela nijednu odluku o restriktivnoj mjeri protiv Rusije te kako će raditi na tome da to tako i ostane.

Vučić je istaknuo da će donositi odluke u suradnji s drugima u državi i to u najboljem interesu Srbije u svakom trenutku, a u vezi sa situacijom u Rusijom i sankcijama EU.

“Što ćemo raditi ukoliko ostanemo bez nafte, plina”, pitao je Vučić, povodom najava da od 15. svibnja neće imati odakle ih uvoziti s obzirom na to da je Europski parlament (EP) usvojio rezoluciju kojom se traže dodatne kaznene mjere protiv Rusije, uključujući hitno uvođenje potpunog embarga na uvoz ruske nafte, ugljena, nuklearnog goriva i plina.

Vučić je kazao da je o tom pitanju imao dobre razgovore i razmjenu informacija te istaknuo kako vjeruje da će sve proći uredu.

“Ide period šutnje, za dva, tri dana ćemo znati”, kazao je Vučić i dodao da će u EU napisati da se Srbija “izuzima od toga”, ali će napisati i svoja očekivanja.

“Mi ćemo raditi na tome kao bi promijenili i te uvjete, ne možemo ni pod tim uvjetima biti pod sankcijama i o tome smo razgovarali s ruskim partnerima jer mi to ne možemo izdržati”, kazao je Vučić.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je da će izborni proces u Srbiji biti završen do 25. travnja nakon čega slijedi rok od mjesec dana za konstituiranje skupštine.

Nakon toga slijedi rok od mjesec dana da predsjednik odredi mandatara i još 60 dana za izbor vlade, ali će vlada biti formirana brže od toga, kazao je sinoć Vučić gostujući na Radioteleviziji Srbije.

Odgovarajući na novinarski upit znači li to da će Srbija dobiti vladu prije ljeta, Vučić je kazao kako svakako to neće biti u kolovozu.

“Važno je to za zemlju. U mojoj stranci postoji veliki interes da se ide na parlamentarne izbore, do kraja godine, eventualno zajedno s gradskim… Ja nisam suglasan s tim”, rekao je Vučić te dodao kako će se o tome razgovarati jer država mora biti iznad stranačkih interesa.

Po njegovim riječima, SNS će osigurati većinu i ne postoji mogućnost da do toga ne dođe.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision