Friday, 3. February 2023.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Marta. 2022. Region
Vučić: Imam strah od današnjeg dana i zaključaka NATO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da će ruske snage vjerovatno uskoro zauzeti Marijupolj i izrazio nadu da neće doći do širenja sukoba među svjetskim slilama, ali da svakoga dana stižu sve teže i gore vijesti.

“Imam strah od sutrašnjeg dana i zaključaka NATO. Nadam se da će se sačuvati mir”, rekao je Vučić za RTV i napomenuo da je Jens Stoltenberg sinoć dao dobru izjavu (da NATO ima obavezu da osigura da rat ne eskalira van Ukrajine i postane konflikt između NATO i Rusije.)

On je rekao i da ne želi nikoga da plaši, ali ukazuje da je cijena nafte bila 80 dolara po barelu, a danas već 122 za samo 25 dana sukoba.

On je ukazao da se tek mogu očekivati negativni efekti zbog uvođenja plaćanja gasa u rubljama.

“Mnogo je teških pitanja”, naveo je Vučić i dodao da ni mi, a ni Mađarska, ni Bugarska neće plaćati u rubljama.

On je napomenuo i da su Nijemci rekli da je to razlog za raskid ugovora.

“Šta ćete sa gasom, ni SAD ni Katar ne mogu da nadoknade potrebne količine”, rekao je Vučić i ukazao da se može očkivati teška zima.

On je dodao da se uvijek uzda u rad marljivost i sposobnost, a ne u sreću, ali ističe da Srbija nema ni naftu ni gas i 100 posto zavisi od uvoza.

Kaže da imamo poljoprivredu, možemo da uvedemo kvote i da uvijek imamo dovoljno, ali da i sve to zavisi od gasa i nafte, kao i rad fabrika.

“Svakako će biti teško ali ja kad kažem da je najteže uvek imam nešto u rukavu. Ja sam pesimista, ali gledam da sačuvamo nešto u rukavu za svoj narod, ne moram da otrkrivam to drugima u svetu. Za našu zemlju ćemo da se snađemo”, poručio je.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision