Thursday, 1. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Augusta. 2021. Region
Vučić: Christian Schmidt je pomogao kada su htjeli da izoluju Milorada Dodika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je izjavio da je više puta razgovarao sa Christianom Schmidtom, novim visokim predstavnikom u BiH, i da će “uvijek pričati sa svima”. Naveo je da je Schmidt pomogao da Evropa ne izoluje Milorada Dodika.

“On je više puta i pomogao Srbima, kada su Milorada Dodika htjeli da izoluju, ja sam ga zamolio da dođe i pomogne u rješavanju tog spora. Ja razumijem Dodika, ali ćemo razgovarati sa svima”, rekao je Vučić sinoć u emisiji “Ćirilica”.

Dodao je da će Schmidtu reći da je protiv Bonskih ovlaštenja i Inzkove politike, i “da je svaka akcija protiv Dodika katastrofalna za stanje u region”.

“Pri tome, da imate u vidu, Schmidt je jedan fantastično inteligentan čjovek, vrsni i veoma iskusan političar. Nadam se da će imati više takta i željeti da čuje i srpsku stranu”, kazao je Vučić.

Vučić je naveo da su odnosi Srbije sa Republikom Srpskom najbolji ikada.

“Nikada ne smiju da nam se ponove sankcije na Drini, olajavanja i svađe. Ja razumijem poziciju RS-a, i ja da sam na njihovom mjestu isto bih se ponašao. Ali i oni moraju da razumiju poziciju Srbije. Mi imamo više od 60 posto stranih direktnih investicija sa Zapada. Je li mislite da ja imam pravo da ugrozim takvu poziciju Srbije. A je li mislite da smijem da ugrozim Republiku Srpsku. Nećemo se saglasiti sa progonom Milorada Dodika. Mali smo mi za Rusiju, a ja želim da se nastavi napredak Srbije. Ali to ne znači da neću reći Schmidtu sve u lice. Komplikovana je situacija za nas izuzetno”, kazao je on, prenijele su Novosti.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision