Srijeda, 10. Aprila 2019.
Unsko-sanski kanton 9° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Aprila. 2019. USK
Vrijedna donacija Kantonalnoj bolnici Bihać iz SAD-a u vrijednosti od 110.000 KM
Humanitarna organizacija LDS iz Sjedinjenih Američkih Država donirala je Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću i školama na području Unsko-sanskog kantona (USK) oftalmološku i neophodnu opremu, vrijednu oko 110.000 KM.

 

Premijer Kantona, Mustafa Ružnić, i direktor KB Bihać, Hajrudin Havić, te ministri obrazovanja i zdravstva, Damir Omerdić i Nermina Ćemalović, zahvalili su donatorima na ovoj vrijednoj donaciji koju su u četvrtak, 4. aprila, predali Kantonalnoj bolnici.

“Ovo je značajna donacija, a krajnji je cilj na vrijeme uočiti probleme s vidom kod školske djece. Drago mi je vidjeti da postoji kvalitetna koordinacija među kantonalnim insititucijama u realizaciji projekata od značaja. I ovdje je riječ o projektu koji je realiziralo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, uz podršku Ministarstva zdravstva i Kantonalne bolnice u Bihaću, a koja će sa doniranom opremom opremiti još nekoliko ambulanti i omogućiti kvalitetnu kontrolu, omogućiti pravovremenu dijagnozu i liječenje djece koja trebaju liječenje vida”, istakao je premijer USK-a.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision