Friday, 3. December 2021.
Unsko-sanski kanton 1° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Novembra. 2021. Zanimljivosti
Vraća se Winamp, ali u drugačijem formatu

Popularni muzički plejer Winamp, koji je bio u širokoj upotrebi na prelazu dva vijeka, ponovo je u fazi aktivnog razvoja, ali možda neće stići u formatu po kojem ga pamtimo, prenosi B92.

Prva verzija Winampa objavljena je još 1997. godine i vrlo brzo je postao popularan kao jedan od najboljih media plejera za kompjutere.

Međutim, loša ažuriranja su ga nekoliko godina kasnije “skinula sa trona”. Svi kasniji pokušaji da se oživi nijesu bili uspješni.

Sada je Winamp u fazi aktivnog razvoja, no pretpostavlja se da će originalna aplikacija doživjeti mnoge promjene.

Originalni Winamp je bio u razvoju od 1997. do 2013. godine, podsjeća B92, a prije tri godine pojavila se posljednja, nedovršena verzija.

Najavljeno inovativno osvježavanje

Nakon toga je obećano još ažuriranja, ali se ona nikada nijesu dogodila. Sada je stranica Winampa redizajnirana, te se obećava “inovativno osvježavanje najpoznatijeg audio plejera na svijetu”.

AudioValley, kompanija u čijem je vlasništvu Winamp, ističe da će novi plejer “postati platforma koja na jednom mjestu objedinjuje audio entuzijaste, povezuje kreatore i potrošače muzike, podcaste, radio stanice, audio knjige i bilo koji drugi sadržaj”.

Zasnovano na takvom opisu, zaključuje B92, novi Winamp više djeluje kao nova platforma za striming audio sadržaja, kao što su Spotify ili Pandora.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision