Wednesday, 22. September 2021.
Unsko-sanski kanton 12° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Septembra. 2021. USK
Vršilac dužnosti direktora ‘Autocesta Federacije BiH’ zgovarao u Bihaću sa kantonalnim rukovodstvom o pripremama za izgradnju brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša

Vršilac dužnosti direktora ‘Autocesta Federacije BiH’ Elmedin Voloder razgovarao je u petak   u Bihaću sa kantonalnim  rukovodstvom o pripremama za izgradnju i izgradnji brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša. Kako je kazao Voloder, Autoceste FBiH dosad su osigurale novac za izradu projektne dokumentacije na nivou idejnog projekta i dijelova glavnih projekata za dio brze ceste. – Naredne aktivnosti bit će vezane za osiguranje prostorno-planske dokumentacije, koje se tiču Kantona, održali smo sastanak sa predstavnicima Kantona. Bit će potrebna pomoć i općine Velika Kladuša, grada Cazina kao i Grada Bihaća, s obzirom na to da se, nakon usvajanja plana osiguranja projektne dokumentacije i novca, očekuje pristup izgradnji. Ali, prije toga nužna je eksproprijacija dijela kroz koji će proći brza cesta kazao je Voloder.

Izgradnja prve dionice od deset kilometara trebalo bi da počne naredne godine i traje najviše dvije godine, a ukupan koridor četiri do šest godina. Preduvjet je na vrijeme osigurati projekt, dozvole, eksproprijacija i  finansijska sredstva ….  Ukupno vrijednost projekta procjenjuje se, kako je kazao Voloder, na oko 500 miliona eura i ‘zavisi od mnogo faktora poput cijene materijala koje rastu’. Federalni ministar poljopriverde, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić ističe da je brza cesta Velika Kladuša-Cazin-Bihać u planovima Autocesta FBiH ali i Vlade FBiH, a nastoji se na najbolji način pospješiti povezanost općina i gradova USK tako i prema drugim dijelovima Bosne i Hercegovine te naravno prema Evropskoj uniji.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision