Subota, 29. Februara 2020.
Unsko-sanski kanton 14° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

29. Februara. 2020. USK
Vlada USK usvojila budžet: Policijski službenici u Krajini će imati veće plate

Vlada Unsko-sanskog kantona usvojila je u petak nacrt budžeta u iznosu od blizu 239 hiljada KM. Budžetom je predviđeno i povećanje osnovice policijskim službenicima tog kantona koji su jučer protestovali upravo zbog neravnopravnog položaja na druge budžetske korisnike.

“Budžet je i ove godine sanacionog karaktera. Blizu sedam miliona KM je odvojeno za sanaciju sadašnjih dugova, posebno u dijelu gdje su sudske presude. Budžet je predvidio veća finansijska sredstva za MUP, prije svega za tehničko opremanje i povećanje plata policijskim službenicima, te Ministarstvu obrazovanja za izmirenje obaveza prema uposlenicima i infrastrukturno ulaganje u školske objekte. Predviđeno je značajno povećanje za kulturne objekte i grantove, te za sport”, rekao je premijer USK Mustafa Ružnić.

Kazao je kako je planirano značajno povećanje sredstava za Ministarstvo boraca USK, posebno za implementaciju Zakona o dopunskim pravima boraca te za završetak radova na Muzeju i drugim projektima 5. korpusa ARBiH. Povećanja su planirana i za poticaje u poljoprivredi koja će biti veća u odnosu na prošlu godinu.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision