Petak, 14. Februara 2020.
Unsko-sanski kanton 11° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Februara. 2020. USK
Vlada USK-a bilježi suficit od 12 miliona KM
Jučer je održana 11. sjednica Vlade USK-a na kojoj su ministri podvukli crtu u dosadašnjem mandatu. Premijer Mustafa Ružnić ističe da je 2019. godina uspješna u odnosu na raniju i na rad prethodnog saziva Vlade.

– Izmirili smo mnogo dugovanja iz ranijih godina, finansijski stabilizirali Kanton koji smo preuzeli sa minusom od cijelog godišnjeg budžeta. Ipak, otkako postoji Kanton, nisu bili bolji rezultati rada jedne vlade do ove naše, pohvalio se Ružnić.

Rezultat je to odgovornog rada i velikog broja ušteda ravnomjerno poduzetih u svim ministarstvima, naglašeno je.

– Pripremamo i budžet za 2020, a dobar rezultat koji smo ostvarili daje nam za pravo da od svih budžetskih korisnika zahtijevamo bolji rad i rezultate. Ostaje nam još da radimo na finansijskoj sanaciji, ali ćemo imati više prostora da u novoj godini više pomognemo borce i socijalne kategorije, trudnice i dječiji doplatak, kazao je Ružnić.

Vlada nije uzela nijedan kredit, dok sada razmatraju uzimanje kredita i donošenje programa isplate pravosnažnih sudskih presuda koje su pojedinačno najveća stavka opterećenja budžeta.

– Pozitivan finansijski rezultat ostvaren je u iznosu od 12.672.000 KM, ukupni prihodi su iznosili 212.695.000, a rashodi 200.022.000 maraka. Platili smo više od šest miliona maraka kredita koje je prethodna Vlada zapostavila, a od koje smo, prema finansijskim pokazateljima, radili šest puta bolje, naglasio je Vedran Prša, ministar finansija.

Svi dosadašnji sazivi Vlade USK-a su ostvarivali deficit, osim prošlog koji je prikazao suficit, ali nauštrb nevraćenog kredita MMF-u i Univerzitetu u istom iznosu od 1,7 miliona KM. Ministar Prša potvrdio je da su premijerove ocjene tačne i da je Vlada ostvarila fantastičan rezultat.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision