Subota, 14. Septembra 2019.
Unsko-sanski kanton 15° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Septembra. 2019. Izdvojeno, USK
Vlada traži početak nastave, Sindikati o odluci na današnjoj sjednici, a roditelji i učenici na čekanju

Općinski sud u Bihaću jučer je donio privremenu mjeru i za Sindikat srednjeg obrazovanja  kojom se nalaže da ovaj Sindikat omogući neometano obavljanje nastave u svim srednjim školama u Kantonu.

Iz Sindikata osnovnog obrazovanja doznajemo da je njihov advokatski tim Općinskom sudu uputio odgovor na ranije donesenu privremenu mjeru. Sa druge strane Vlada USK na jučerašnjoj  sjednici donijela je četiri zaključka, a jednim od njih zaduženo je Ministarstvo obrazovanja da uputi dopis svim direktorima  škola u USK u kojem se nalaže omogućavanje početka nastave u ponedjeljak 16. septembra ove godine. Uz ovo najavljeno je pripremanje krivične prijave protiv Hadžić Zehre, predsjednice Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja zbog nepoštivanja odluke Suda.

Dok roditelji i učenici sa nestrpljenjem očekuju informaciju kada će početi nastava, situacija između Sindikata obrazovanja i Vlade USK sve više se zaoštrava, a o postizanju dogovora teško je govoriti. U Sindikatu kažu da su zatečeni ovakvim postupcima Vlade, a odluku o tome šta i kako dalje donijet će na današnjoj sjednici

 

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision