Petak, 18. Decembra 2020.
Unsko-sanski kanton 5° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

18. Decembra. 2020. Bosna i Hercegovina
Vlada RS-a dala saglasnost: Željeznice RS ubuduće će biti organizovane kao holding

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković putem linka razgovarao je sa predstavnicima Svjetske banke o implementaciji zajedničkih aktivnosti u vezi s projektom restrukturisanja javnog preduzeća Željeznice Republike Srpske kao i o dosadašnjoj saradnji.

“Predstavnike Svjetske banke Višković je informisao, da je Vlada Republike Srpske donijela Zaključak kojim daje saglasnost da Željeznice Republike Srpske, ubuduće, budu organizovane kao složeno preduzeće holding Vlada Republike Srpske donijela Zaključak kojim daje saglasnost da Željeznice Republike Srpske, ubuduće, budu organizovane kao složeno preduzeće holding”, saopštili su iz Vlade Republike Srpske.

U saradnji s rukovodstvom Javnog preduzeća Željeznice Republike Srpske, dogovoreno da je najpovoljniji oblik organizacije – holding, istakao je Višković. Kako je navedeno u sopštenju, prednosti ovog modela su potpuno računovodstveno razdvajanje operacija od upravljača infrastrukture prema obavezama evropskog zakonodavstva, nemogućnost prelijevanja subvencija iz jednog u drugi organizacioni dio preduzeća, a sigurno će biti poželjniji i za buduće investitore.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision