Ponedjeljak, 15. Marta 2021.
Unsko-sanski kanton 8° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Marta. 2021. Bosna i Hercegovina
Vlada Kantona Sarajevo zbog epidemiološke situacije zatražila hitnu sjednicu Skupštine

Povodom razmatranja trenutne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo i odlučivanja o daljim mjerama, jučer  je održan Kolegij Vlade Kantona Sarajevo koja je zatražila hitnu sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo.

“Imajući u vidu da jutros u sedam sati ističu mjere zabrane koje su bile određene za vikend, vodeći računa o složenosti epidemiološke situacije, kao i da donošenje određenih mjera može zahtijevati uključivanje Skupštine KS, zatražili smo da se o epidemiološkoj situaciji raspravlja na zasebnoj hitnoj sjednici Skupštine, čije održavanje smo tražili za 15. mata 2021. godine. Dobili smo potvrdu o održavanju Kolegija Skupštine danas ujutro u 8.30, a u cilju odlučivanja o zahtjevu Vlade i eventualnom zakazivanju hitne sjednice. Nakon odluke o održavanju sjednice, Vlada će se izjasniti  sa novim zaključcima i mjerama”, izjavio je premijer KS Edin Forto.

Mjere zabrane rada za sve poslovne subjekte u Kantonu Sarajevo ističu jutros u sedam sati. Po isteku zabrane, poslovni subjekti nastavljaju se radom, poštujući sve propisane epidemiološke preporuke i naredbe.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision