Petak, 5. Juna 2020.
Unsko-sanski kanton 24° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

5. Juna. 2020. Region
Vlada Crne Gore usvojila izvještaj o zajedničkim graničnim prelazima s BiH

Vlada Crne Gore je usvojila izvještaj koji se odnosi na vođenje pregovora za zajedničke granične prelaze s Bosnom i Hercegovinom.

Kako se navodi u izvještaju, pregovori Vlade Crne Gore i Vijeća ministara vođeni su u Sarajevu 11. i 12. marta i rezultirali su parafiranjem četiri aneksa sporazuma kojima su određene lokacije budućih zajedničkih graničnih prijelaza.

U Crnoj Gori će zajednički granični prijelazi biti Vraćenovići-Deleuša, na putnom pravcu Nikšić – Bileća i Šćepan Polje – Hum na putu Plužine – Foča, dok će u BiH zajednički granični prijelazi biti Zupci-Sitnica na pravcu Trebinje – Herceg Novi i Klobuk – Ilino Brdo na putu Trebinje – Nikšić, navodi se saopštenju.

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici utvrdila osnovu za vođenje pregovora o zaključivanju Protokola o određivanju tromeđne granične tačke između Crne Gore, BiH i Hrvatske.

U dokumentu se navodi da je, budući da je Crna Gora veoma posvećena rješavanju bilateralnih pitanja sa susjedima, zaključivanje i izvršavanje međunarodnih ugovora o državnoj granici jedan od značajnijih prioriteta u procesu pridruživanja EU, koji će doprinijeti unapređenju dobrosusjedskih odnosa i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

U saopćenju se ističe da odnosi Crne Gore s BiH i Hrvatskom predstavljaju pozitivan primjer dobrosusjedske i prijateljske saradnje, a regionalni konteksti kojima teže dodatno ih povezuju i upućuju na još sadržajniju i intenzivniju saradnju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, shodno Zakonu o zaključivanju i izvršavanju međunarodnih ugovora, pripremilo je Protokol o određivanju tromeđne granične tačke između Crne Gore, BiH i Hrvatske u cilju njegovog zaključivanja.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision