Tuesday, 16. August 2022.
Unsko-sanski kanton 16° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Decembra. 2021. Bosna i Hercegovina
Vilić: Nismo imali saznanja o prijetnjama Milanoviću

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović trebao je posjetiti Travnik i Novu Bilu, ali do toga neće doći, kako je navedeno iz njegovog kabineta, zbog sigurnosnih razloga.

U Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH navode da, kao agencija koja brine o sigurnosti svih stranih delegacija u BiH, nisu imali nikakvih saznanja o sigurnosnoj prijetnji za predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

“Proteklih dana, sve do jutros, radili smo sa kolegama iz MUP-a SBK i kolegama iz Hrvatske na obezbjeđenju dolaska i boravka predsjednika Hrvatske, Zorana Milanovića u BiH i nismo tokom vremena priprema primili niti jednu informaciju koja bi ukazivala na sigurnosnu ugroženost predsjednika Hrvatske tokom boravka u BiH. Naše službe nisu imale informaciju o ugroženoj sigurnosti Zorana Milanovića tokom boravka u BiH.” , kazao je za BHRT Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Zoran Milanović trebao je prisustvovati obilježavanju 28. godišnjice humanitarnog konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu”, a prije toga bila je planirana posjeta Travniku gdje je bilo planirano polaganje vijenca i paljenje svijeću kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Travnika na groblju “Prahulje” i Katoličkom školskom centru “Petar Barbarić”.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision