Tuesday, 6. December 2022.
Unsko-sanski kanton 5° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Januara. 2021. USK
Većina opština i gradova USK konstituisali nova Općinska/ Gradska vijeća

Nakon Cazina, Bosanskog Petrovca, Sanskog Mosta i Bužima, jučer su održane konstituirajuće  sjednice Općinskog vijeća Općine Ključ i gradskog vijeća Bihać.

Nakon usvojenog dnevnog reda, izabrano je novo rukovodstvo i radna tijela OV-a Ključ za mandatni period 2021-2024. Za predsjedavajuću imenovana je Emina Velić, ispred SDA-a, a za njenu zamjenicu Eldina Šistek, član SDP-a. Prema riječima predsjedavajuće Velić, konstituirajuća sjednica protekla je očekivano, a većinu u vijeću činit će SDA i SDP sa 13 od ukupno 25 izabranih vijećnika.

Konstituiranjem novog saziva Gradskog vijeća Bihać i izborom vijećnika Zulfikara Handukića za predsjedavajućeg GV Bihać, okončan je proces formiranja izvršne i zakonodavne vlasti u gradu Bihaću nakon lokalnih izbora održanih 15. novembra 2020. godine.

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Velike Kladuše u četvrtak nije došlo do imenovanja novog rukovodstva za naredni četvorogodišnji mandatni period ovog zakonodavnog tijela; predsjedavajućeg i njegovog zamjenika. Usaglašavanje dnevnog reda koji nije usvojen trajalo je više od sat vremena.

I  Vijećnici Općinskog vijeća Bosanska Krupa,  njih 24 koliko je položilo zakletvu nije uspjelo izabrati predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg čime po Statutu neispunjava se član 31 stav 4 koji kaže da je vijeće konstituisano kada vijećnici polože zakletvu i izaberu predsjedavajućeg.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision