Utorak, 26. Januara 2021.
Unsko-sanski kanton 11° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

26. Januara. 2021. Zanimljivosti
Vakcinisani dobrodošli na Sejšeli

Odlukama koje su donijeli krajem januara, Sejšeli su postali prva ostrvska država koja će dozvoliti ulazak svim turistima koji su primili vakcinu protiv koronavirusa.

Pored odluke vezane za dozvolu ulaska turistima koji su primili vakcinu protiv koronavirusa, vlasti ove zemlje takođe razmišljaju o tome da već sredinom marta dozvole ulazak svim zainteresovanim turistima koji imaju negativne testove na koronavirus, bili oni vakcinisani ili ne.

Odluka vlasti ove države temelji se na pretpostavci da će Sejšeli do polovine marta vakcinisati gotovo 75 odsto populacije, što će prema njihovim pokazateljima biti dovoljno da se ostvari tzv. “imunitet krda”. Do sada, osim nabavke iz vlastitih sredstava, Ujedinjeni Arapski Emirati i Indija donirali su Sejšelima po 50.000 vakcina kompanije Sinopharm.

Država je ovoga mjeseca počela program vakcinacije, a među prvima koji su primili vakcine su zdravstveni radnici, novinari i politički lideri, uključujući i predsjednika Vavela Ramkalavana.

Kada je riječ o vakcinisanim putnicima, vlasti Sejšela donijele su pravilnik po kojem sve osobe koje su primile vakcine protiv koronavirusa moraju pokazati dokaz da su primile obje doze vakcina najmanje dvije sedmice prije putovanja.

“Putnici moraju pokazati ‘autentičan sertifikat’ jedne od četiri vakcine koje su trenutno na tržištu. Vakcinisani putnici takođe moraju boraviti u hotelima i pansionima koji su sertifikovani za tzv. putnike ‘kategorije 1’, a Sejšeli trenutno raspolažu sa 532 takva objekta”, saopšteno je iz Turističke zajednice Sejšela.

S druge strane, za osobe koje još nijesu vakcinisane, ali bi željeli posjetiti ovu turističku destinaciju, vlasti Sejšela su takođei pripremile pravilnik.Dozvoliće ulazak nevakcinisanim osobama pod uslovom da dolaze privatnim letovima ili su na listi 48 zemalja za koje je procijenjeno da spadaju u manje rizične kada je riječ o širenju koronavirusa.

Pored toga, turisti koji nijesu primili vakcinu i dalje će morati uz sebe imati negativan PCR test prilikom ulaska kao potvrdu da nijesu zaraženi koronavirusom.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision