Srijeda, 27. Januara 2021.
Unsko-sanski kanton 7° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

27. Januara. 2021. Bosna i Hercegovina
Ustavnopravna komisija Doma naroda PSBiH zatražila izvještaj o Lokalnim izborima

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojila je i zaključak kojim predlaže Domu naroda da od Centralne izborne komisije BiH zatraži da, u roku od 30 dana od usvajanja zaključka, Domu podnese izvještaj o provedenim Lokalnim izborima u BiH.

Na sjednici Ustavnopravne komisije podržan je, u drugoj komisijskoj fazi, Prijedlog izmjena i dopuna Jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

U vezi s Dopisom predsjedavajućeg Doma naroda u vezi s Orijentacionim radnim planom Doma naroda PSBiH za 2021. godinu, Komisija je usvojila Orijentacioni radni plan Ustavnopravne komisije Doma naroda PSBiH za 2021. godinu.

S dnevnog reda Ustavnopravne komisije Doma naroda skinut je Prijedlog zakona o privremenim mjerama u radu pravosudnih i drugih organa Bosne i Hercegovine za vrijeme stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Ovaj Prijedlog zakona u drugoj komisijskoj fazi bit će razmatran na narednoj sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda PSBiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision