Subota, 8. Avgusta 2020.
Unsko-sanski kanton 8° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Avgusta. 2020. USK
Usložnjava se migrantska kriza na području USK: Situacija nikad nije bila gora

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić izjavio je u petak kako je stanje u tom gradu, ali i cijelom Unsko-sanskom kantonu, najgore do sada zbog velikog priljeva ilegalnih migranata te zbog činjenice da vlasti u BiH ne poduzimaju ništa kako bi kontrolirale taj problem.

“Situacija nikada nije bila gora. Imamo svakodnevni nekontrolirani priliv migranata i nekoliko hiljada ljudi na ulicama, javnim površinama i po napuštenim objektima. Ponovo smo ostavljeni sami sebi u ovoj situaciji”, kazao je Fazlić novinarima nakon sastanka posebne operativne grupe na kantonalnom nivou koja je uspostavljena zbog koordiniranja mjera potrebnih zbog suočavanja s migrantskom krizom.

Procjena je lokalnih vlasti kako samo u Unsko-sanskom kantonu sada boravi najmanje sedam hiljada ilegalnih migranata. Tek za polovinu od tog broja ima mjesta u ranije uspostavljenim prihvatnim centrima pa oko četiri hiljade migranata luta ulicama Bihaća, Cazina i Velike Kladuše, spava po parkovima i u napuštenim objektima i bez ikakvih uvjeta za održavanje lične higijene.  Svi oni tamo čekaju priliku da pokušaju preći granicu s Hrvatskom.  Tako veliki broj ilegalnih migranata u malim gradskim sredinama Unsko-sanskog kantona sve je veći sigurnosni problem jer su učestali izgredi u kojima oni sudjeluju, a posebno su učestali međusobni obračuni i krađe.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision