Sunday, 2. October 2022.
Unsko-sanski kanton 13° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Juna. 2021. Sport
USK nema usvojenu ni Strategiju razvoja sporta- kako očekivati ikakav napredak?

Već dugi niz godina USK nema Strategiju razvoja sporta, a važenje prethodno urađene istekla je još 2015. godine. Pored toga što ova oblast zaslužuje šansu za razvoj kroz detaljnu razradu, uočavanje i otklanjanje postojećih problema, nepostojanje takvog dokumenta stvara i problem kod javnih poziva apliciranja na projekte.

Sekretar Sportskog saveza USK, Elvis Felić smatra da je ovo problem koji se reflektira na uskraćenost da klubovi apliciraju projekte prema međunarodnim nivoima. Nedostatak strategije to jednostavno isključuje. Kantonalno ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta formiralo je komisiju za izradu Strategije razvoja sporta, koja je sa radom počela u martu. Prema riječima predsjednika komisije, profesora Nijaza Skendera, već se uveliko radi na izradi. Kako je kazao Skender, izrada je u poodmakloj fazi a na njoj intenzivno radi grupa stručnjaka.

Strategijom će biti analizirano postojeće stanje po pitanju infrastrukture, kadrovskih resursa, stanja sportaša posebno s aspekta njihovog učešća u amaterskom i vrhunskom sportu. Određena pažnja će biti posvećena i radu sa mladim generacijama. U Sportskom savezu se nadaju da će dobiti strategiju koja neće biti samo mrtvo slovo na papiru. Komisija za izradu strategije ima rok od 6 mjeseci, pa bi tako u septembru trebalo da bude izrađen Nacrt, nakon čega bi uslijedila javna rasprava, a potom bi se materijal trebao uputiti u skupštinsku proceduru.

ZADNJE VIJESTI IZ Sport

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision