Ponedjeljak, 7. Oktobra 2019.
Unsko-sanski kanton 16° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Oktobra. 2019. USK
Umjetnička škola u Bihaću: Sanacijom krova do primjerenih uslova za nastavu

Više od godinu dana intenzivno se govori o neophodnosti sanacije krova Umjetničke škole „Nusret Keskin Braco“ u Bihaću. Javnost je svojevremeno bila zgrožena snimcima koji su izašli u javnost, a koji pokazuju uvjete u kojima djeca pohađaju nastavu. Iako sporo, situacija se mijenja. Po drugi put je raspisan tender za izvođača radova koji bi trebao biti poznat za dvije sedmice. Tada će se krenuti u sanaciju krova odnosno izvođenje prioritetnih radova…

 Kiša koja se slijeva kroz prozor u učionicu dok učenica svira klavir, snimak je koji je prije nešto više od godinu dana zgrozio domaću javnost.

Nakon toga uslijedila su negodovanja roditelja i inspekcijski nalazi koji su jasno dali do znanja da su životi djece i nastavnog osoblja ugroženi. Tada je naložena hitna sanacija krova. Kako nisu imali vlastitog novca, menadžment škole  krenuo je u prikupljanje donacija. Na taj način osigurali su nešto manje od 30.000 maraka. Isto toliko dodijeljeno im je odlukom Vlade USK.

Prvi raspisani tender za izvođača radova je poništen zbog prekoračenja cijene radova. To je u međuvremenu usklađeno sa cijenom na tržištu, te se privela kraju sva potrebna procedura bez koje se ne može ući u nužne zahvate na krovnoj konstrukciji. U ovoj školi, kako su nam kazali,  priželjkuju da cijeli proces što prije bude završen i da do jačih kiša i snijega krov škole bude saniran.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision