Wednesday, 8. February 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

5. Jula. 2022. Svijet
Ukrajini će trebati 750 milijardi dolara za obnovu infrastrukture

Ukrajini je potrebno 750 milijardi dolara za trostepeni plan oporavka nakon ruske invazije, rekao je u ponedjeljak ukrajinski premijer Denis Šmigal.

Šmigal je također rekao na konferenciji o oporavku Ukrajine čiji je domaćin Švicarska da je invazija Rusije nanijela preko 100 milijardi dolara direktne štete ukrajinskoj infrastrukturi.

“Danas direktni infrastrukturni gubici Ukrajine iznose preko 100 milijardi dolara“, rekao je on. “Ko će platiti plan obnove, koji se već procjenjuje na 750 milijardi dolara?”, rekao je.

Šmigal je dodao da ukrajinska vlada vjeruje da bi ključni izvor finansiranja plana oporavka trebala biti imovina zaplijenjena ruskim oligarsima.

Rekao je da ukrajinski plan oporavka ima tri faze. Prva je usmjerena na popravljanje stvari koje su važne za svakodnevni život ljudi kao što je vodosnabdijevanje koje je u toku.

Dalje, komponenta “brzog oporavka” koja će biti pokrenuta čim se borbe završe, uključujući privremeni smještaj, bolnice i škole. Na kraju faza koja ima za cilj transformaciju zemlje na duži rok.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision