Ponedjeljak, 9. Decembra 2019.
Unsko-sanski kanton 6° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Decembra. 2019. Bosna i Hercegovina
Ukoliko političari budu blokirali rad državnog parlamenta BiH mogli bi ostati bez plaće
Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Enver Bijedić uputio je inicijativu kojom traži od Administrativne komisije da izmijeni raniju odluku na način da se zastupnicima, dok traje blokada rada Zastupničkog doma PSBiH, obustavi isplata plaće za svaki mjesec u kojem se ne održi bar jedna sjednica doma, kao i svim zastupnicima koji u ovom mjesecu prisustvuju bar jednom zasjedanju.

“Također, ovom inicijativom potičem Vijeće ministara BiH da u parlamentarnu proceduru uputi izmjene i dopune Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH kojim bi se ova oblast u ovakvim slučajevima precizno definisala”, naveo je Bijedić u svojoj inicijativi.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je odgovor na inicijativu zastupnika Bijedića, koju su razmatrali na sjednici održanoj 12. novembra 2019. godine.

“Ministarstvo finansija i trezora BiH će razmotriti predmetnu inicijativu prilikom prve naredne izmjene Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine”, piše u odgovoru Vijeća ministara BiH.

Ova Bijedićeva inicijativa uslijedila je nakon višemjesečnih blokada rada državnog organa zakonodavne vlasti, a koji skoro godinu od dana konstituisanja nije održao nijednu redovnu sjednicu. Za sve vrijeme blokade zastupnici su uredno primali plaće i ostale naknade u iznosu od skoro 6.000 KM.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision