Friday, 3. February 2023.
Unsko-sanski kanton 2° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Aprila. 2022. Bosna i Hercegovina
Ujić Tegeltiji: Podaci o licima kojima je zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu tajni

Direktor Službe sa poslove sa strancima Bosne i Hercegovine Slobodan Ujić obavijestio je predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltiju da su podaci o osobama kojima je zabranjen ulazak u BiH – tajni i da sigurnosnu provjeru stranaca s ciljem utvrđivanja razloga sigurnosti po Bosnu i Hercegovinu provodi Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA).

“Uvažavajući Vaš zahtjev za dostavljanje jasno navedenih razloga zabrane ulaska stranim državljanima u Bosnu i Hercegovinu, te da su pisani akti OSA u vezi sa njima okvalifikovani kao lica koja predstavljaju prijetnju sigurnosti Bosne i Hercegovine i da nose oznaku stepena tajnosti ‘povjerljivo’, Služba za poslove sa strancima je odmah po zaprimanju Vašeg dopisa od navedenog organa (OSA) zatražila dostavljanje traženih informacija s ciljem ustupanja Vijeću ministara”, ističe se u dopisu upućenom Tegeltiji.

Ujić je dodao da će Služba za poslove sa strancima odmah po zaprimanju odgovora od OSA blagovremeno informisati Tegeltiju.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija zatražio je 30. marta od Ministarstva sigurnosti BiH i Službe za poslove sa strancima BiH da mu u što kraćem roku dostavi spisak stranih državljana kojima je zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu sa jasno navedenim razlozima zabrane.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision