Tuesday, 7. December 2021.
Unsko-sanski kanton -1° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

18. Novembra. 2021. USK
Ujić: Migrantska kriza pod kontrolom

Otvaranje novog privremenog prihvatnog centra “Lipa”, između Bihaća i Bosanskog Petrovca, najavljeno je za sutra, a u tom objektu moguć je smještaj do 1.500 migranata.

Novi prihvatni centar omogućit će smještaj i porodicama sa djecom, djeci bez pratnje i samcima, najavljeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić rekao je da novoformirani centar “Lipa” ispunjava sve evropske kriterije za zaštitu migranata, čime podiže i sigurnost svih u zemlji.

On je naveo i da je migrantska situacija pod kontrolom, da je u centrima ukupno oko 2.500 ilegalnih izbjeglica.

 Ipak, nastavljamo da pratimo migracione tokove, dešavanja na granici Bjelorusije i Poljske. Veliko kretanje migranata je još na sceni i ilegalne migracije će sigurno biti jedan od problema i u narednom periodu – rekao je Ujić za “Glas Srpske”.

Uspostavljanju novog centra “Lipa” doprinijeli su Ministarstvo sigurnosti, Služba za poslove sa strancima i Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku EU i ostalih partnera, prateći odluku Savjeta ministara o osnivanju privremenog prihvatnog centra “Lipa” u decembru prošle godine.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision