Monday, 14. June 2021.
Unsko-sanski kanton 21° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Aprila. 2021. Bosna i Hercegovina
Uhapšena dva službenika Granične policije BiH

Više lica uhapšeno je na području Bileće i okoline, na jugu Bosne i Hercegovine, a među njima i dva službenika Granične policije, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krijumčarenjem, nedozvoljenim promet akciznim proizvodima, zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja, te primanje dara i drugih oblika koristi.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić, u povodu ove akcije, saopštio je da oštro osuđuje svaki oblik kriminaliteta naročito ako su uključeni oni koji se trebaju boriti protiv toga.

Dodao je i da je ovom aktivnošću Granične policije BiH pokazala jasno opredjeljenje da se suprotstavi svim oblicima kriminalnih i koruptivnih radnji svojih policijskih službenika.

Hapšenja su obavljena u okviru akcije “Lovac” koja je usmjerena na otkrivanje i krivično procesuiranje organizovane kriminalne grupe koja već duže djeluje na tom području.

Nakon kriminalističke obrade, te izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision