Monday, 4. December 2023.
Unsko-sanski kanton -1° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Juna. 2022. Sport
UEFA uputila izvinjenje: Nijedan navijač ne bi smio biti u takvoj situaciji

UEFA je uputila zvanično saopštenje nakon događanja pred finale Lige prvaka koje se prošle subote igralo u Parizu. Ovogodišnje finale Lige prvaka počelo je s pola sata zakašnjenja, što je uzrokovano užasnom organizacijom utakmice.

Navijači Liverpoola imali su problema s ulaskom na stadion, čak i oni koji su imali službene karte za utakmicu. Mnogi od njih pokušali su nasilno ući, a na kraju je morala intervenisati i policija.

Nakon svega toga, UEFA je izdala posebno saopštenje vezano uz utakmicu, u kojem se izvinjava navijačima i najavljuje pokretanje istrage o događajima prije finala:

“UEFA će se iskreno ispričati svakom navijaču koji je preživio ili svjedočio zastrašujućim i uznemirujućim događajima prije finala Lige prvaka na Stade de Franceu 28. maja 2022. u Parizu, u noći koja bi trebala biti proslava evropskog fudbala. Niti jedan navijač ne bi trebao biti u takvoj situaciji i to se ne bi smjelo ponoviti”, stoji u saopštenju.

“UEFA je odmah nakon ovih događaja naručila neovisnu istragu kako bi se utvrdili nedostaci i obveze svih subjekata uključenih u organizaciju finala. Njegov će cilj biti razumjeti šta se tačno događalo tijekom priprema za finale i pokušati utvrditi koje zaključke treba donijeti kako se takve situacije više ne bi događale”, najavljuje UEFA.

Osim toga, organizacija je također objavila da će sarađivati s drugim zainteresovanim stranama: Udrugom evropskih navijača, klubovima koji su sudjelovali u finalu, kao i javnim tijelima, Francuskim nogometnim savezom i policijom.

UEFA će također prikupljati komentare navijača koji su sudjelovali u finalnoj utakmici, a njihov će glas također biti uzet u obzir prilikom objave izvješća:

“Daljnje informacije o tome kako relevantne strane mogu svjedočiti (putem namjenske adrese e-pošte ili online upitnika) bit će dostavljene uskoro. Izvješće će također biti objavljeno na službenim stranicama organizacije”, naveli su.

ZADNJE VIJESTI IZ Sport

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision