Subota, 20. Aprila 2019.
Unsko-sanski kanton 18° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Aprila. 2019. Izdvojeno, USK
U utorak dogovor o novoj lokaciji za smještaj migranata u USK

U Bihaću će u utorak biti održan sastanak na koji će biti pozvani predstavnici svih institucija i organizacija koje su uključene u proces rješavanja migrantske krize, dogovoreno je na sastanku operativne grupe za koordinaciju aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom na području Unsko-sanskog kantona. 

Sastanku bi trebalo da prisustvuju predstavnici Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine, Službe za poslove sa strancima, te Međunarodne organizacije za migracije.

Cilj sastanka je preciziranje nove lokacije van naseljenih područja, na koju bi trebali biti preseljeni migranti iz prihvatnih centara Bira i Miral.

Druga tematska sjednica Opštinskog vijeća Velika Kladuša o migrantskoj krizi, nije održana. Vijećnici su tri i po sata raspravljali o dnevnom redu na kojem je bila samo jedna tačka – Razmatranje migrantske problematike u Velikoj Kladuši.

Na kraju, dnevni red nije dobio potrebnu većinu. Ovaj kanton bilježi i novi dolazak migranata. Tako je policija USK prije dva dana ponovo spriječila ulazak migranata vozom, na područje Krajine.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision