Tuesday, 15. June 2021.
Unsko-sanski kanton 18° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

18. Maja. 2021. Bosna i Hercegovina
U Sarajevu sastanak stranaka koje namjeravaju napraviti treći politički blok u RS

U centrali SDP-a u Sarajevu danas će biti održan sastanak lidera stranaka sa sjedištem u FBiH s ciljem formiranja trećeg političkog bloka u Republici Srpskoj uoči Opštih izbora naredne godine.

Riječ je o konceptu koji su inicirali članovi SDP-a u Republici Srpskoj.

Dolazak na sastanak ranije su potvrdili Stranka demokratske akcije (SDA), Narod i pravda (NiP), Savez za bolju budućnost (SBB), Naša stranka (NS), Demokratska fronta (DF), Stranka za BiH (SBiH), Narodni evropski savez (NES), Platforma za progres (PZP), Hrvatska stranka (HS), Pokret demokratske akcije (PDA) i Nezavisni blok (NB).

Novi, treći, blok trebao bi biti rival na narednim Opštim izborima strankama okupljenim oko vladajućeg SNSD-a i drugom bloku koji je okupljen oko trenutne parlamentarne opozicije (SDS, PDP i DNS).

Prema najavi iz SDP-a, danas će predstavnicima partija biti prezentovan dokument “Pokreta za državu”. Ciljevi su: 70.000+ glasova, 8-10 poslanika u Narodnoj skupštini RS, dva zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH te potpredsjednici iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda. Stranke bi zajednički bez podjela trebale u narednom period raditi na jačanju bh. identiteta u RS i tako trajno postaviti bh. građanski blok kao faktor političke odluke u RS, naveli su iz SDP-a.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision