Subota, 28. Septembra 2019.
Unsko-sanski kanton 10° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Septembra. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
U ponedjeljak odluka o održavanju sjednice Državnog parlamenta

Kolegij Predstavničkog doma u proširenom sastavu održat će sjednicu u ponedjeljak 30. septembra. Osim rukovodstva predsjedavajućeg Denisa Zvizdića, te dopredsjedavajućih Borjane Krišto i Nebojše Radmanovića sjednici će prisustvovati predsjednici klubova svih parlamentarnih stranaka u PD PS BiH.

Dnevni red sjednice ima tri tačke i to utvrđivanje preostalih prijedloga za izbor članova stalnih komisija PD PS BiH, dogovor o drugoj sjednici PD PS BiH, te tekuća pitanja. Prva i jedina konstituirajuća sjednica održana je u decembru 2018. godine.

Nakon razgovora delegacija SDA i HDZ BiH koje su u četvrtak predvodili Bakir Izetbegović i Dragan Čović dogovoreno je da se pokrenu procesi koji bi vodili ka formiranju vlasti. Svjesni su da zbog nerada Parlamenta BiH stoje i brojni infrastrukturni projekti vrijedni i do milijardu eura.

U petak je održan sastanak rukovodstva Doma naroda sa šefom Delegacije EU Johanom Sattlerom na kojem je razgovarano o prevazilaženju krize i mogućnostima kompromisa. Sattler je zamolio članove Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH da daju i maksimalan lični doprinos kako bi se pronašla kompromisna rješenja koja će rezultirati uspostavom i efikasnim radom organa vlasti u Bosni i Hercegovini.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision