Ponedjeljak, 13. Jula 2020.
Unsko-sanski kanton 8° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Jula. 2020. Svijet
U požaru na američkoj ratnoj mornarici povrijeđena 21 osoba

Brod američke ratne mornarice usidren u pomorskoj bazi u San Diegu, evakuiran je zbog požara koji je nastao usljed eksplozije, a prema posljednjim informacijama, 21 osoba je prebačena u bolnicu zbog zadobijenih lakših povreda.

CNN piše da je mornarica objavila kako je riječ o 17 mornara i četiri civila, dodajući da je svih 160 ljudi, koliko ih je bilo na brodu, na sigurnom. Inače, u redovnim uslovima, mornarica uključuje 1.000 ljudi.

Tačan uzrok i mjesto izbijanja požara još nisu utvrđeni, ali za sada nema naznaka da je podmetnut. Inače su iz mornarice obavijestili da se zbog prevencije municija obično istovara s broda prije ulaska u luku radi održavanja.

Rečeno je i to da su dva broda koja su se nalazila u blizini ratne mornarice sklonjena kako i njih ne bi zahvatio požar.

Inače brod Bonhome Richard služi za prijevoz helikoptera američke mornarice i pješaštva, angažovan je u više vojnih operacija, a pojavio se i u dva filma – “Battleship” u kojem glume Liam Neeson i Rihanna i “Čin hrabrosti”.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision