Saturday, 3. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Augusta. 2021. Zanimljivosti
U Londonu postoji neobičan “zatvorski” koktel bar

Ovaj neobični “zatvorski” Alkotraz koktel bar koji postoji i radi je na temu zatvora,  pokrenut je u Londonu “Zatvorski bar” je stalno krcat  novim “zatvorenicima” – gostima koji žele da ga isprobaju.

“Alcotraz Cell Block Two One Two”,se nalazi u gradskoj oblasti Shoreditch (Šordiču) u Londonu, te svojim i budućim gost zatvorenicima obećava da će biti “jedan od najpopularnijih koktel barova” u gradu.Što u stvari i jeste (trenutno).

Ovaj nebičan i zanimljive koncepcije koktel bar iz Londona je inspirisan najpoznatijim američkim zatvorom “Alkatraz”, skriven je iza roletni u londonskoj ulici Brick Lane.

Posjetioci -ili “zatvorenici” moraju da nose narandžaste kombinezone i sjede u svojim “ćelijama“ prije nego što pokušaju prošvercovati alkohol pored upravnika i u ruke postojećih “zatvorenika” – gostiju.

Ako uspiju u tome, stručni “zatvorenici” će vam napraviti koktel po vašoj mjeri to jest ukusu. Koktel zatvorski bar podjeljen je na prave ćelije, sa metalnim krevetima i rešetkama i telefonima koje dijeli staklena pregrada.

U Alkotraz baru nećete naći pripremljeni meni pića uostalom, to je “zatvor” pa to tamo ne možete ni očekivati!

Koktel bar “Alcotraz Cell Block Two One Two” traži od zatvorenika da “budu što kreativniji u pokušajima krijumčarenja alkoholnih pića“ – ali ne brinite zatvorski čuvari na vašoj strani te će vam vjerovatno progledati kroz prste.

Čuvar zatvorskog koktel bara također imaju sistem za skrivanje alkohola to jest koktela za prošvercovati do vašeg stola to jest “ćelije”.Bez obzira da li tražite jedinstvenu ideju za neko slavlje provod sa društvom ili obično gost iskustvo koji nećete zaboraviti!

Alkotraz koktel bar obećava da će napraviti savršeno mjesto za vas i takve događaje posebno prilagođenih grupama zaljubljenih kriminalaca.

Pravi šou se ovdje priređuje svake nedjelje. Osim koktela gosti dobijaju i iskustvo učešća u predstavi, jer osim miksologa i kelnera tu su i pravi glumci u ulogama čuvara, načelnika popravne ustanove, advokata, zatvorenika…

Kako se ne plaća piće, jer donosite sopstveni alkohol, da bi ušli u “Alkotraz” potrebno je da kupite ulaznicu koja košta 30 funti po osobi

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision