Četvrtak, 13. Februara 2020.
Unsko-sanski kanton 21° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Februara. 2020. Bosna i Hercegovina
U jeku političke krize u Zenici zakazali skup podrške Fuadu Kasumoviću
Zbog aktuelne situacije u Zenici i političkih previranja trojica Zeničana Venad Brkić, Kenan Alispahić i Harun Porča odlučili su organizovati mirni skup podrške Fuadu Kasumoviću na Trgu Bosne i Hercegovine ispred zgrade Gradske uprave.

Zenica se trenutno nalazi u finansijskoj blokadi s obzirom da nije usvojen budžet Grada Zenice za 2020. godinu, ali ni Odluka o privremenom finansiranju, a svakodnevne političke nesuglasice parlamentarne većine u Gradskom vijeću Zenice i Fuada Kasumovića s druge strane dovele su do toga da je Zenica postala grad slučaj.

Podsjetimo, jučer je u Zenici organizovan i protest porodilja koje su tražile isplatu svojih naknada za koje je Vlada Zeničko-dobojskog kantona prebacila novac, ali zbog blokade budžeta one još nisu isplaćene.

Kasumović je jučer pokušao krivnju prebaciti na zeničku SDA i druge političke stranke rekavši porodiljama da idu na njihove adrese, a one su to odbile rekavši da ne žele nikoga konkretno kriviti te da su svi u Gradskom vijeću krivi za trenutno stanje.

Za sada još uvijek nije poznato zbog čega se organizuje ovaj mirni protest podrške Kasumoviću, a bit će zanimljivo vidjeti koliko građana će se pojaviti na sutrašnjem skupu s obzirom na politička previranja u Zenici i činjenicu da je skup zakazan u 11 sati.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision