Subota, 20. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 17° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Jula. 2019. Region
U Hag pozvan i Jakup Krasnići

Pred Specijalnim sudom će se 24. jula pojaviti i bivši portparol Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), bivši predsjednik Skuptine Kosova i sada predsjedavajući Nacionalnog vijeća Socijaldemokratske inicijative, Jakup Krasnići.

On je na društvenoj mreži Fejsbuk objavio da je dobio poziv da se pojavi pred Specijalnim tužilaštvom.

“Osjećam se moralno obavezan da vas obavijestim da sam dobio poziv od Specijalnog tužilaštva Specijalnog suda u Hagu da se pojavim 24. jula 2019.”, napisao je Krasnići na Fesjbuku ne objašnjavajući u kom je svojstvu pozvan, kao svjedok ili osumnjičeni.

U tekstu koji je objavio ocjenjuje da je po njegovim ubjeđenjima, Specijalni sud koji je osnovan na osnovu izveštaja Dika Martija koji je usvojio Savjet Evrope, ” koncipiran u Beogradu sa klevetom i lažima, sa motivom i svrhom kompromitovanja i inkriminacije pravednog rata”.

“Vjerujući u pravdu, uvjeren da je istina da je za vrijeme rata na Kosovu, Srbija počinila genocid, dok će njegove monstruozne konstrukcije za OVK biti odbačene, ja ću biti tu da dam svoj doprinos osvjetljavanju istorijske istine. Međutim, to je katastrofa i ironija takve vrste da se, umjesto da se Srbija suočava sa pravdom za zločine protiv čovječnosti i genocida sa pravdom suočavaju pripadnici OVK”, smatra Krasnići.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision