Subota, 30. Novembra 2019.
Unsko-sanski kanton 4° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Novembra. 2019. USK
U Bihaću održana sjednica Vlade USK: U dalju proceduru upućen plan financijske stabilizacije

U Bihaću je u petak  održana 89. sjednica Vlade USK. Prema   usvojenom Nacrtu Programa rada Vlada USK u 2020. godini nastavit će sa aktivnostima koje su započete u ovoj godini.

Namjera je posebno osnažiti oblast boračke populacije, privrede i poljoprivrede, te nastaviti s borbom protiv korupcije. Plan koji je u zakonskom roku upućen u dalju proceduru ambiciozniji je u odnosu na prošlogodišnji jer im je namjera da se Kanton financijski stabilizira, što otvara mogućnost za dalje djelovanje na više polja, od kulture, sporta ali i provedbe određenih zakona koji dolaze sa viših nivoa vlasti.

Vlada je dala saglasnost za eksproprijaciju bez naknade dijela parcele u posjedu Osnovne škole  Liskovac u Liskovcu  i uputila je u skupštinsku proceduru. Na ovoj sjednici  imenovan je Nadzorni odbor u Direkciji za ceste, razriješeni su članovi Upravnog odbora Kantonalnog fonda za pomoć u stambenom zbrinjavanju boračkih populacija, imenovani su privremeni, a donesena je i odluka o pokretanju procedure za konačno imenovanje. Za direktora Službe za zapošljavanje USK potvrđen je Elmedin Đuzel.

Vlada je u skupštinsku proceduru uputila Inicijativu o proglašenju općeg interesa kada je u pitanju Srednja medicinska škola pri Katoličkom školskom centru kako bi se konačno riješio status ove škole, uposlenih ali i učenika koji je pohađaju.

 

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision